http://oi42.tinypic.com/ab2e86.jpg

5. 1. 2013

Stanovisko Venezuelského spolku Hip Hop Revolución po jeho meetingu 17.-19.12. 2009

     17. - 19. 12. 2009 se sešli představitelé Venezuelské Hip Hopové scény na kongresu v La Azulitě ve státě Merida, kde se uskutečnily různé workshopy, promítání, prezentace Hip Hopové činnosti, politické diskuze a přípravy na spuštění projektu EPATU (Escuelas Populares para las Artes y Tradiciones Urbanas) (Lidové školy umění a pouličních tradicí) hnutím Hip Hop Revolución ve spolupráci s Venezuelským ministerstvem obcí. Na sjezdu vytvořili toto stanovisko které nabízí Hip Hop Molotow v češtině -



     "Hip Hop je jeden ze způsobů vyjádření kreativní síly lidí. Je to kultura, která původně vznikala v prostředí chudoby, v nejvíce opomíjených, marginalizovaných a utlačovaných vrstvách naší společnosti. Vnímáme sami sebe jakožto odbojové hnutí které bojuje proti kapitalismu a jeho systému dominance. Vnímáme sami sebe jakožto nástupce historického třídního boje, který vedl naše lidi k jejich prvnímu povstání v roce 1814, kdy se jakožto povstalci vydali do ulic zničit společnost která je ponižovala.

   Jakožto malá skupina lidí, nepovažujeme náše hnutí jakožto činitele izolovaného boje, ale hledáme své historické kořeny, a zasazujeme se o lepší stav věcí v prostředí našich čtvrtí a komunit pro tvorbu plně spravedlivé společnosti.

   Uvědomujeme si že boj našeho hnutí začíná uvnitř nás samých. Musíme potlačit náš individuální zájem, a uvědomit si že jakožto jednotlivci nemůžeme dosáhnout žádných pokroků. Naše kultura je kolektivní už od svých kořenů a skrze čtyři elementy naší kultury na ní pohlížíme jakožto na projev svobody, která nemůže být prodaná ani koupena nikým, a slouží jen jakožto pilíř našich životů a tvorby.

   Součástí závazku našeho hnutí je dosáhnout plošné organizace která by dokázala předat poselství lidem, našim lidem.

   Stavíme naší uvědomělost na zkušennostech a objevech, v tvorbě prostoru pro zamyšlení a diskuzi, na putování k jádra věcí, pozvání našich lidí ke společným objevům, diskuzím, aktivismu a kolektivismu, tvorbě umění, jedinečného umění které pochází z lidí, které není k vidění v muzeích, které stále ještě nechtějí prezentovat, umění které společně vytváříme slovy, barvami, tělem, zvuky a naším duchem. 

   Věříme v sílu kolektivní diskuze a tvorby, protože "vědomosti", takzvaní "intelektuálové" a "myšlení střední třídy" způsobuje nepořádek na celém světě. Vybrali jsme si tvořit společně s nevzdělanými lidmi, s jejich nenapsanými slovy, nedostudovanými vědomostmi, s jejich nezodpovězenými otázkami,s jejich hladem bez jídla a domovů bez domova. 

   Zavázali jsme se k předávání našich vědomostí a aktivit k mladším i starším generacím. Náš společný projekt lidových uměleckých pouličních škol je možnost, kterou navrhujeme jakožto další zrnko písku k tvorbě nového myšlení a tvorbě nové společnosti, kde rasa, pohlaví, náboženství ani síla nebudou nástrojem odloučení, ale budou sloužit k vytvoření jednolitého celku, na jednom území, v trvalém svazku."


ZDROJ:- http://venezuelanalysis.com/analysis/5058



Žádné komentáře:

Okomentovat